Nema popusta

Ulaznica za dubrovačke zidine 200 kuna i tijekom koronakrize

Prošle godine zidine su imale milijun i 250 tisuća posjetitelja. Cijena od 200 kuna je formirana jer je želja bila smanjiti gužve, a za koga je danas ta cijena – nije jasno.
Vijesti / Flash | 13. 05. 2020. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradske zidine u Dubrovniku otvorile su svoja vrata posjetiteljima u ponedjeljak, a cijena ulaznica je 200 kuna. U ponedjeljak su prodane tek dvije karte, a u utorak se moglo naići na tek pokojeg domaćeg šetača - Dubrovčanima je obilazak zidina besplatan, no građani iz ostalih krajeva Hrvatske nemaju nikakav popust, prenosi N1.

Prema zaprimljenim prijavama i odjavama turista kroz sustav eVisitor, protekloga ih je vikenda u Dubrovniku registrirano 150, a uz domaće uglavnom su iz Bosne i Hercegovine, SAD, Litve, Srbije, Austrije, Velike Britanije, Italije, Poljske i Bugarske.

Od početka godine evidentirano je blizu 54 tisuće dolazaka i 116 tisuća noćenja, što čini oko 20 posto lanjskog turističkog prometa u istom razdoblju.

U podnedjeljak su otvoreni i Sokol kula, Knežev dvor u Slanom te Stonske zidine.

Predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić očekuje vrlo malo ili nimalo posjetitelja, a domaćima je ulaz besplatan, naveo je Du list uoči otvaranja zidina.

Prošle godine zidine su imale milijun i 250 tisuća posjetitelja. Cijena od 200 kuna je formirana jer je želja bila smanjiti gužve, a za koga je danas ta cijena – nije jasno.

Zašto Društvo prijatelja dubrovačke nije spustilo cijenu sada, obzirom na to da se svi okreću domaćim gostima?

'Nažalost, nitko iz Uprave Društva nije u mogućnosti dati izjavu. Sve cijene ulaznica na objekte kojima upravlja Društvo su stvar poslovne politike Društva', kažu sada iz Društva za Dnevnik Nove TV.

Kopirati
Drag cursor here to close