Sud

Mostar: Ocu ukinuta zabrana prilaska djeci

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru ukinuo je zaštitnu mjeru zabrane-približavanja djeci, ocu iz Mostara protiv koga je vođena istraga za nasilje u obitelji, odnosno za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, iako federalno Tužiteljstvo još nije donijelo odluku u ovom slučaju, piše Dnevni list.

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac. Oni su polovinom travnja zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio ovaj sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Prethodno je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije odbilo prigovor o obustavi istrage za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, a koje se veže za ovaj slučaj zbog koga su održane dvije prosvjedne šetnje majki u Mostaru.  

Nakon takve odluke glavnog županijskog tužitelja Odvjetnički ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku i djecu uložio je prigovor federalnom Tužiteljstvu u Sarajevu, prenosi Dnevni list.

U anonimnim pismima u  Facebook grupi ”Mostarske mame”, a koje su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara iznijela je potresne detalje o navodonom zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close