RS spašava stvar

UKC Banja Luka nudi liječenje onkološkom pacijentima iz UKC Sarajevo

Vijesti / Flash | 16. 06. 2017. u 09:33 A.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građanki oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" u suradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom iz Banjaluke, ponudili su danas svim onkološkim pacijenticama kojima je početkom ovog tjedna uskraćena usluga radijacije u UKC Sarajevo, da tretmane radijacije i kemoterapije obave u UKC Banja Luka.

"UKC Banja Luka se složio s prijedlogom da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma i koje ne mogu čekati da se aparati poprave u Sarajevu. U UKC Banja Luka su nam rekli da mogu primiti sve pacijentice, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH"; priopćila je Azra Ikalović predsjednica udruženja "Iskra".

Ona je objasnila da smještaj u UKC Banja Luka "može biti osiguran za sve pacijentice iz FBiH koje su uporedo na kemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju tretman samo zračenja mogu biti smješteni u Domu umirovljenika u Banja Luci".

"Ovaj dogovor je ostvaren u suradnji s nevladinim sektorom, UKC Banja Luka, Centrom za zračenje u Banja Luci, predstanicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma umirovljenika u Banja Luci.

Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC Banja Luka na tel. 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS 051 249 174.

 

Kopirati
Drag cursor here to close