Hublot Big Bang

Uhvaćena prilikom krijumčarenja sata vrijednog 12.400 eura

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 09:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinici su u zračnoj luci ''Nikola Tesla " spriječili krijumčarenje luksuznog sata vrijednog više od 12.000 eura, priopćila je danas Uprava carina Srbije.

Ručni sat marke ''Hublot Big Bang" otkriven je 12. svibnja u prtljagi Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta.

Ona je zaustavljena u zelenom kontrolnom prolazu kroz koji prolaze putnici koji nemaju ništa prijaviti za carinjenje.

Ubrzo je otkriveno da u ručnoj prtljagi nosi luksuzni ručni sat čija je vrijednost 12.400 eura i to u originalnoj vrećici, s potvrdom o povratu poreza sa zračne luke u Frankfurtu, javlja Tanjug.

"Podsjećamo putnike da državljani Republike Srbije imaju povlasticu za unos robe u vrijednosti do 100 eura u dinarskoj proturijednosti. Putnici sa sobom mogu nositi i robu vrijedniju od navedenog limita, ali onda ta roba podliježe naplati pristojbi", navodi se u priopćenju.

Ukoliko građani sa sobom nose robu do ukupne vrijednosti od 3.000 eura u dinarskoj protuvrijednosti, za koju je jasno da je namijenjena za osobne potrebe, a ne za daljnju preprodaju, na granici će biti primijenjen tzv. ''Skraćeni carinski postupak'' koji se provodi uz jedinstvenu stopu carine od 10 posto i stopa PDV-a koja je u najvećem broju slučajeva iznosi 20 posto.

Ukoliko je roba, pak vrijednija od 3.000 eura, ona će biti ocarinjena u redovnom carinskom postupku, ističe se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close