Međunarodna akcija

Uhićenja u BiH i Srbiji zbog ilegalnih migracija

Tijekom realizacije operacije “Kajak”, danas su policijski djelatnici SIPA na podučju Bratunca, uhitili jednu osobu, osumnjičenu da je član grupe za organizirani kriminal, koja je organizirana radi nezakonitog krijumčarenja.
Vijesti / Flash | 17. 12. 2019. u 11:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru operacije kodnog naziva ''Kajak'', provodi aktivnosti u suradnji s policijskim djelatnicima Službe za borbu protiv organiziranog kriminala MUP Republike Srbije (SBPOK) i Tužiteljstvom za organizirani kriminal R Srbije.

Aktivnosti su usmjerene na razbijanje i procesuiranje grupa za organizirani kriminal koje djeluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, a koje su organizirane radi krijumčarenja većeg broja ilegalnih migranata, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Tijekom realizacije operacije “Kajak”, danas su policijski djelatnici SIPA na podučju Bratunca, uhitili jednu osobu, osumnjičenu da je član grupe za organizirani kriminal, koja je organizirana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata s područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Osoba je osumnjičena za kazneno djelo – Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata iz članka 189a. KZ BiH.

Istodobno, u okviru akcije, na području R Srbije u koordiniranoj akciji policijski službenici SBPOK-a Srbije, uhićeno je šest osumnjičenih osoba, među kojima i osumnjičenog organizatora grupe.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, izvršili su pretrese stambenog i poslovnih objekata koje koristi osumnjičeni iz BiH, te su izuzeti predmeti i dokazi koji će biti korišteni u okviru dokumentiranja i procesuiranja kaznenog djela.

U okviru rada u toj međunarodnoj operaciji, potporu je pružio Policijski centar jugoistočne Europe-SELEC, te je ostvarena saradnja Tužiteljstva BiH i SIPA-e s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP-om Republike Srpske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close