Bijeljina

Uhićeni u Bijeljini bit će sprovedeni u Tužiteljstvo BiH

Očekuje se njihovo sprovođenje u prostorije Tužiteljstva BiH, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2020. u 13:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine bit će podnesen izvještaj protiv Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Željka Vujića i Vladana Kakuće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Očekuje se njihovo sprovođenje u prostorije Tužiteljstva BiH, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a.

Postoje osnovi sumnje da su navedene osobe počinile i kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ove osobe su među ukupno 16 osoba uhićenih jučer okviru akcije "Kristal”, koju su proveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal i Policijske uprave Bijeljina, u bijeljinskom mjestu Suvo Polje.

Uhićenje je izvršeno u vikend kući vlasništvo Milisava Tomića.

Osim njega, uhićeni su Aleksandar Gajić iz Bijeljine, Pavle Stević iz Brčkog, Željko Simić iz Ugljevika, Radan Dotlić iz Bijeljine, Savo Simić iz Ugljevika, Siniša Perića iz Bijeljine, Radoslav Simića iz Bijeljine, Perić Danijel Perić iz Bijeljine, Zlatan Ćuk iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Vladan Kakuća iz Bijeljine, Srđan Mićić iz Brčkog, Elvis Hodžić iz Lukavca, Željko Vujić iz Bijeljine i Tijana Maksimović zv.Tijana Ajfon iz Rume.

Također u službene prostorije dovedene su i osobe Sašo Belić iz Slovenije, Riccardo Merdausl iz Slovenije, Slaviša Drobić iz Slovenije, Slavko Vinčić iz Slovenije, Saša Petrović iz Čačka (žensko), Sofija Gačić iz Beograda, Marija Krstić iz Beograda, te Jovana Denić iz Mladenovca, Dejan Kakuća iz Bijeljine, Marko Erkić iz Bijeljine, Damir Hamzić iz Bijeljine i Aleksa Despotović iz Bijeljine.

Sve navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka.

Iz MUPRS-a preciziraju da su osumnjičeni za kaznena djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Prilikom pretresa vikend kuće, uhićenih i putničkih vozila do sada je pronađeno 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta mededicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i lap top računara, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina.

Kopirati
Drag cursor here to close