Akcija Pravda

Uhićena dva županijska tužitelja

Vijesti / Flash | 02. 12. 2016. u 14:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski tužitelji Džemal Karić i Idriz Begić uhićeni su po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu zbog zloupotrebe položaja odnosno primanja mita.

Džemal Karić, tužitelj sarajevskog Županijskog tužiteljstva, uhićen je zbog zloupotrebe položaja, u nastavku akcije "Pravda", piše Birn.

''Osumnjičen je da je sa organizatorom i članovima kriminalne organizacije, koja je ranije uhićena u akciji 'Pravda' davao pravne savjete i odavao podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužiteljstvom i sudovima u Kantonu Sarajevu'', kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

U akciji "Pravda" do sada je uhićeno 19 osumnjičenih koji su kao organizirana grupa nezakonito knjižili i vršili kupoprodaju nekretnina na području Sarajeva. Među uhićenim je bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafića. U ovom predmetu raspisana je tjeralica za bivšom sutkinjom Lejlom Fazlagić.

Karića su po nalogu ovog Tužiteljstva uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP).
Idriz Begić, tužitelj Tužiteljstva Unsko-sanske županije, osumnjičen je zbog primanja mita.

Bavčić je kazala da su ga pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), također po nalogu ovog Tužiteljstva, uhitili na radnom mjestu primanja dara i drugih oblika koristi.

Kopirati
Drag cursor here to close