Akcija Tempo

Uhićen visokopozicionirani službenik Vlade Distrikta Brčko

Kako navode iz Policije Brčko distrikta, radi se o osobi inicijala F.Ć. rođenom 1968. godine u Koraju, općina Lopare, a nastanjenom u Brčkom, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo "primanje nagrade''.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2020. u 13:14 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Brčko distrikta BiH danas su proveli akciju kodnog naziva ”Tempo” usmjerenu na borbu protiv korupcije, a u okviru koje je suhićen visokopozicionirani službenik Vlade Brčko distrikta BiH.

Kako navode iz Policije Brčko distrikta, radi se o osobi inicijala F.Ć. rođenom 1968. godine u Koraju, općina Lopare, a nastanjenom u Brčkom, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”.

U okviru akcije izvršeni su pretresi osoba te vozila koje koristi ova osoba, a aktivnosti pretresanja službenih prostorija i privatnih objekata bit će nastavljeni.

Riječ je o složenoj istrazi koju je Policija Brčko distrikta BiH provela pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, a postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u okviru koje su primijenjene posebne istražne radnje u cilju dokumentovanja navedenog kaznenog djela, navedeno je u izvještaju za medije Policije Brčko distrikta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close