I sam se pohvalio

Uhićen "opskrbljivač oružjem" za napad u Munchenu

Vijesti / Flash | 16. 08. 2016. u 18:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija uhitila je danas muškarca za kojeg se sumnja da je osigurao pištolj i metke, koje je koristio naoružani tinejdžer tijekom napada u tržnom centru u Munchenu, kad je ubijeno devet osoba, navodi se u priopćenju državnog tužitelju iz Frankfurta, piše Fena.

Kako se precizira, policija je uhitila naoružanog 31-godišnjeg njemačkog državljanina koji se za vrijeme policijske operacije hvalio da je osigurao pištolj tipa Glok 17, koji je korišten tijekom napada u Munchenu, prenosi Reuters.

Muškarac, čije ime nije otkriveno, uhićen je u Marburgu, udaljenom oko 100 kilometara sjeverno od Frankfurta, nakon što su dužnosnici stupili u kontakt s njim preko podzemne mreže i predstavili se kao kupci automatskog oružja i još jednog pištolja tipa Glok 17 za 8.000 eura, dodaje se u priopćenju.

Tijekom policijske operacije, osumnjičeni je rekao da je prodao napadaču iz Munchena pištolj tipa Glok 17 tijekom sastanka u Marburgu 20. svibnja, a zatim i 350 metaka tijekom drugog sastanka 18. srpnja.

Policija ga je počela pratiti dok je istraživala dva druga slučaja nelegalnih transakcija oružja, koje nisu bile povezane s napadačem iz Munchena, navodi AP. Napadač, 18-godišnji Nijemac iranskog porijekla Ali David Sonboli ubio je 22.srpnja devet osoba i ranio više od 30 u tržnom centru u Munchenu nakon čega je izvršio samoubojstvo.

Podsjetimo, napadač iz trgovačkog centra u Njemačkoj je 18-godišnji Iranac iz Muenchena.Tijelo napadača pronađeno je oko jedan kilometar udaljeno od trgovačkog centra. Napadač nije bio od ranije poznat policiji, te nisu postojale nikakve očite veze pojedinca s terorističkim skupinama, ali je mladić ranije bio na psihijatrijskom liječenju.

Kopirati
Drag cursor here to close