Napad na mikrofon

Uhićen novinar koji je vrijeđao novinara RTRS-a

U MUP-u kažu da će uhićeni biti ispitan na okolnosti izvršenja kaznenog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te izvršenja prekršaja vrijeđanje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2018. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija uhitila je Miljana Kovača (41) iz Gradiške nakon što je novinar Radio-televizije Republike Srpske prijavio da ga je nepoznata osoba vrijeđala i oštetilo dio opreme za snimanje, priopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kovač je, također, novinar.

U priopćenju policije se navodi da je "osoba čiji su inicijali M.K. identificirano i lišeno slobode nakon prijave novinara RTRS-a da ga je juče tijekom obavljanja dužnosti nepoznata osoba vrijeđala i oštetila dio opreme za snimanje".

U MUP-u kažu da će uhićeni biti ispitan na okolnosti izvršenja kaznenog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te izvršenja prekršaja vrijeđanje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

O svemu je obaviješten dežurni javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

"U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomentuog kaznenog djela i prekršaja", navodi se u priopćenju MUP-a.

Podsjećamo, ekipa Radio televizije Republike Srpske i novinar Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac napadnuti su jučer u centru Banja Luke. Kovač je ekipu RTRS-a nazvao fašističkom i optužio ih da su sudionici u ubojstvu mladog Davida Dragičevića i nakon toga im oteo i bacio mikrofon.

Članovi grupe Pravda za Davida oglasili su se priopćenjem o ovom incidentu, te negirali svaku umješanost u napad na ekipu RTRS-a.

“Napad na ekipu RTRS nema veze s grupom Pravda za Davida. Važno je reći da je priča koja je objavljena potpuno tendeciozna i netočna. Prvo, Miljan Kovač nije član grupe Pravda za Davida nego je čovjek koji podržava Pravdu za Davida”, rekli su iz ove grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close