1987. godište

Uhićen muškarac koji je telefonski prijetio portalu Klix.ba

Muškarac inicijala I.M. (1987. godište) dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima Klixa.
Vijesti / Flash | 07. 08. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac koji je prije dvanaest dana uputio telefonsku prijetnju redakciji portala Klix.ba danas je uhićen u Sarajevu. Ova informacija je Klixu potvrđena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Muškarac inicijala I.M. (1987. godište) dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima Klixa.

Interesantno, nakon upućenih prijetnji, muškarac koji se tereti za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti" je promijenio broj telefona, ali to nije spriječilo istražitelje u namjeri da ga pronađu.

Njega su uhitili službenici Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo nakon čega je priveden u policijske prostorije gdje je priznao izvršenje kaznenog djela. Nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužitelj Kantonalnog Tužireljstva KS.

Video: Prijetnja novinarima Klixa

"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu.

Misija OSCE-a u BiH i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice osudili su fizički napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans tijekom prosvjeda bivših boraca kao i telefonske prijetnje upućene novinarima Klixa. Osudi napada pridružile su se i brojne političke stranke.

Telefonska prijetnja redakciji portala Klix.ba je upućena dan nakon što je grupa bivših boraca tijekom protesta u glavnom gradu BiH fizički napala i ozlijedila reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close