Akcija ''Farmer''

Uhićen bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Radivojević, koji se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči za posredovanje u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije, će u tijeku dana biti predan Federalnoj upravi policije (FUP).
Vijesti / Flash | 02. 04. 2019. u 16:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku operativne akcije kodnog naziva "Farmer", pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RS danas su uhitili Desnicu Radivojevića, bivšeg federalnog ministra trgovine i ministra prostornog uređenja, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Radivojević, koji se, prema neslužbenim  informacijama, sumnjiči za posredovanje u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije, će u tijeku dana biti predan Federalnoj upravi policije (FUP).

U akciji "Farma" ranije je uhapšeno osam osoba, od kojih je za tri Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora, a za pet određivanje mjera zabrane.

Osobe uhićene u spomenutoj akciji sumnjiče se kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenog djela u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i prevare.

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovice 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine.

Vrijednost donirane mehanizacije bila je viša od milijun KM, a namijenjena je korisnicima u FBiH koji su bili pogođeni poplavama.

Kopirati
Drag cursor here to close