Potpisan ugovor

Osiguran novac za obroke u Salakovcu

Ovim ugovorom bit će financirano osoblje Crvenog križa Grada Mostara, kao i nabavka, priprema i isporuka hrane.
Vijesti / Flash | 09. 09. 2019. u 10:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta koji financira Europska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Crveni križ FBiH su potpisali Ugovor za podršku u osiguravanju obroka za izbjeglice i tražitelje azila koji borave u Izbjegličkom centru Salakovac.

Ovim ugovorom bit će financirano osoblje Crvenog križa Grada Mostara, kao i nabavka, priprema i isporuka hrane.  

U sklopu Ugovora, više od 42.500 KM će biti iskorišteni za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za 115 izbjeglica i tražitelje azila koji se trenutno nalaze u Izbjegličkom centru Salakovac.

Svi obroci će biti pripremljeni i isporučeni u skladu sa međunarodnim standardima koji garantiraju hranljivu vrijednost, raznovrsnost i dnevni unos kalorija.

Ugovor su danas potpisali vršiteljica dužnosti šefa misije u IOM u BiH Irma Sadiković i generalni tajnik Crvenog križa FBiH Namik Hodžić.

Projekt “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” financira Europska unija u vrijednosti od 14,8 milijuna eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), priopćeno je iz Odjela za informiranje IOM-a. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close