Prosvjedno pismo

Udruženje "Dajte nam šansu'' novi upravni odbor Zavoda Pazarić smatra "uvredom i šamarom"

"Osjećamo ljudsku i moralnu obvezu da zajedno Vijećem roditelja i mnogim nevladinim organizacijama na nivou Federacije BiH, reagiramo povodom aktualne situacije o pitanju imenovanja v.d. direktorice Zavoda Pazarić Mevlide Bandić'', navode.
Vijesti / Flash | 06. 12. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Udruženja obitelji, djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" uputili su prosvjedno pismo u povodu suglasnosti Vlade FBiH za imenovanje novog direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Mevlide Bandić koja je i zaposlenica Zavoda. Iz "Dajte nam šansu" su kazali kako ona ne bi trebala biti imenovana jer je protiv nje pokrenut disciplinski postupak zbog "vrijeđanja i omalovažavanja štićenika Zavoda."

"Osjećamo ljudsku i moralnu obvezu da zajedno Vijećem roditelja i mnogim nevladinim organizacijama na nivou Federacije BiH, reagiramo povodom aktualne situacije o pitanju imenovanja v.d. direktorice Zavoda Pazarić Mevlide Bandić. Osobe protiv koje je pokrenut disciplinski postupak u sklopu zavoda zbog povrede radne obveze. Da stvar bude gora, nije pokrenut bilo kakav postupak, pokrenut je postupak zbog 'vrijeđanja i omalovažavanja štićenika Zavoda''', stoji u priopćenju Udruženja.

Oni su dodali i kako je novi Upravni odbor "uvreda i šamar":

"Isto tako Vlada FBiH je imenovala novi Upravni odbor ovog zavoda koji sačinjavaju Memo Haljevac, Anela Čović, Elvis Bekan, Mario Nenadić i Martin Grgić. Ako se prisjetimo jednog od naših zahtjeva za buduća imenovanja Upravnih i Nadzornih odbora, mišljenja smo da obvezno u njima mora sjediti i po jedan roditelj osoba štićenika, što u ovom slučaju nije tako. Razumijemo da postoje procedure, ali ne razumijemo zašto se požurilo s novim vrlo upitnim imenovanjima koja predstavljaju uvredu i šamar čitavoj populaciji nakon svih prethodnih događanjima."

Iz Udruženja pitaju se "Zašto država, sustavima i institucije rade sve suprotno od onoga zbog čega postoje?", s obzirom na ignorantski stav prema situaciji u Zavodu.

"Najodgovornijim za ovakve frapantne i blago rečeno bezobrazne odluke smatramo Premijera Fadila Novalića, Ministra Rada i socijalne politike Vesku Drljaču, Ministra Pravde Matu Jožića, Ministricu Obrazovanja i nauke Elviru Dilberović, te Ministra Zdravstva Vjekoslava Mandića. Smatramo da ovi ljudi nakon ovakve odluke ne smiju biti sastavni dio nove dolazeće Vlade FBiH, niti bilo koje buduće vlade", kazali su iz Udruženja Dajte nam šansu.

Istaknuli su kako je društvo palo na ispitu onda kada je dopustilo da najranjivije kategorije ostanu nezaštićene, te da će organizirati nove prosvjede ukoliko ne dođe do smjene "svih odgovornih donositelja odluka".

Kopirati
Drag cursor here to close