Unaprjeđenje sustava

Udruga sudaca: Preuranjeno donositi kriterije za ocjenjivanje rada sudaca

Udruženje sudaca u FBiH podržava sve komentare, primjedbe, prijedloge, sugestije, i mišljenja koji su dostavljeni VSTV-u
Vijesti / Flash | 23. 11. 2018. u 18:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Udruge sudaca u Federaciji BiH podržava aktivnosti Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTVBiH) o unaprjeđenju sustava ocjenjivanja rada sudaca u BiH, te, istovremeno, smatra da bi usvajanje kriterija za ocjenjivanje rada sudaca na sjednici VSTV-a 27. studenog bilo preuranjeno i ishitreno, a imajući u vidu značaj tih kriterija za rad i funkcioniranje pravosuđa u BiH.

Zaključci su to današnje sjednice Predsjedništva Udruge sudaca u FBiH u vezi s Nacrtom kriterija za ocjenjivanje sudiaca i predsjednika sudova u BiH od 4. rujna

Konstatirano je, također, kako je prije usvajanja kriterija potrebno izvršiti harmonizaciju relevantnog domaćeg zakonodavstva - Zakona o VSTV BiH, Zakona o sudovima u FBiH, Zakona o sudovima RS, Zakona o sudovima Brčko Distriktu BiH, Pravilnika o orijentacionim mjerilima i drugih relevantnih propisa te stvoriti ujednačen pravni osnove za donošenje spomenutih kriterija.

Istovremeno, Udruženje sudaca u FBiH podržava sve komentare, primjedbe, prijedloge, sugestije, i mišljenja koji su dostavljeni VSTV-u na Nacrt kriterija od sudova i strukovnih udruga, za koje smatra da sadrže dovoljno argumenata da se ne prihvate kriteriji u predloženom nacrtu, priopćeno je iz ove udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close