Herceg s Bevandom

Učestale krađe automobila i razbojništva: Mostar mjesto okupljanja kriminalaca iz BiH

Vijesti / Flash | 15. 12. 2016. u 14:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova održao sastanak sa Slađanom Bevandom, ministrom, Ilijom Lasićem, ravnateljem policije, Draganom Brkićem, načelnikom uniformirane policije, Amirom Begićem, načelnikom sektora krim policije i načelnicima policijskih uprava Mostar, Čapljina i Konjic na kojem se razgovaralo o problemima s kojima se u svom radu Ministarstvo susreće, ali i o sve većem broju kaznenih djela u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

''Znam za sve poteškoće i probleme s kojima je suočeno Ministarstvo unutarnjih poslova, znam i da je zbog političkih nesuglasica trenutno blokiran prijem novih policijskih službenika, ali to nije tema našeg današnjeg susreta, jer sve to ne može i ne smije biti alibi i opravdanje za povećan broj kaznenih djela i pojačanu nesigurnost kako građana tako i njihove imovine'', kazao je čelnicima MUP-a na početku današnjeg razgovora predsjednik Herceg.

''Ja i ovom prigodom izražavam svoju zahvalnost ministru i svim policijskim službenicima, koji unatoč značajnom nedostatku ljudskih kapaciteta i drugih poznatih poteškoća profesionalno obavljaju povjerene zadaće, ali istodobno sve nas pozivam da ne zatvaramo oči pred činjenicom da građani od nas očekuju više. Građani od nas s pravom očekuju da zajamčimo sigurnost kako njima tako i njihovoj imovini, ali i da opću sigurnost dovedemo na jednu znatno višu razinu.

Učestale krađe, osobito automobila, razbojstva, trgovina opojnim sredstvima i drugi oblici kriminaliteta od nas traže snažnije djelovanje. To je naša odgovornost, ali i obveza.

Ova Vlada učinila je značajan iskorak u osiguranju materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za rad MUP-a i tu se nećemo zaustaviti. Naša spremnost da nastavimo ulaganja u daljnje opremanje naših policijskih službenika nije upitna, ali kao najodgovorniji čovjek izvršne vlasti očekujem konkretne pomake kada je u pitanju sigurnost građana, njihove imovine, ali i opća sigurnost'', zaključio je predsjednik Herceg.

Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova kazao je kako statistički podaci govore o uspješnom radu Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova i kako su ti pokazatelji po pitanju svih pojavnih oblika u kriminalitetu bolji nego ranijih godina.

''Statistika nas ne smije zavarati. Stanjem nismo i ne smijemo biti zadovoljni i zato moramo sve naše resurse usmjeriti ka poboljšanju ukupne sigurnosne situacije i smanjenju kaznenih djela svih oblika.

Poteškoće s kojima smo suočeni kada je u pitanju broj, ali i stručnost policijskih službenika su činjenica s kojom se moramo nositi, nadajući se da će se ovo pitanje skoro riješiti. Ali dok se ono ne riješi mi s postojećim snagama i u suradnji s kolegama iz drugih županija i drugih agencija za provedbu zakona moramo zaustaviti trend rasta kaznenih djela.

Mostar ne smije biti mjesto okupljanja kriminalaca iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Mi našim građanima moramo jamčiti sigurnost'', kazao je ministar Bevanda.O uvjetima u kojima rade i problemima kada je u pitanju suzbijanje kaznenih djela i otkrivanje počinitelja govorili su i drugi čelni ljudi u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Zaključeno je da, ministar i ravnatelj policije zajedno s čelnim ljudima Ministarstva unutarnjih poslova žurno sačine konkretan plan kratkoročnih i dugoročnih mjera koje će poduzeti i o čemu će izvijestiti Vladu Hercegovačko – neretvanske županije.

Također, istaknuto je kako se u najskorije vrijeme mora iznaći način da prestanu sve opstrukcije i da se riješi pitanje popune policijskih snaga, što je također bitan čimbenik kada je u pitanju ukupna sigurnost građana i njihove imovine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close