Popuštanje mjera

Ublažene mjere za ulazak u Crnu Goru iz država regije

Više nije obavezan PCR test - dovoljan je test na antitijela ne stariji od 30 dana.
Vijesti / Flash | 04. 09. 2020. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti odlučilo je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja ublaži uvjete ulaska u Crnu Goru rezidenata država regije i crnogorskih državljana koji nakratko putuju u neku od država iz susjedstva.

"U Crnu Goru je, kao i do sada, moguć ulazak bez dodatnih uvjeta za rezidente zemalja sa `zelene liste`, dok rezidenti država sa `žute liste` mogu ući u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa - antitijela klase IgG, izdanog od strane registriranog laboratorija koji nije stariji od 30 dana", javljeno je iz crnogorske Vlade.

Rezidenti svih država sa "žute liste" također mogu ući u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitijela klase IgM ili uz negativan rezultat PCR testa na novi virus korona, koji su izdati od registriranog laboratorija  i nisu stariji od 72 sata, javlja Srna.

Uvjet je da osoba nije u razdoblju od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravila u nekoj od država sa "crvene liste" odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Olakšan je ulazak crnogorskih rezidenata - državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u Crnoj Gori iz država regije u slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati.

Tim osobama se po povratku u Crnu Goru propisuje mjera zdravstvenog nadzora koja podrazumijeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom liječniku do isteka rješenja koje po povratku izdaje sanitarna inspekcija.

Nove mjere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close