Zračni napad

Ubijeno osam zapovjednika Islamske države

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 11:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam viših zapovjednika tzv. Islamske države ubijeno je u zračnim napadima iračkih zrakoplovnih snaga, objavila je u srijedu iračka državna televizija pozivajući se na priopćenje iz vojnih izvora.

"Zrakoplovi F-16 ubili su desetke terorista među kojima i osam viših zapovjednika Daesha u napadima na Haviju i Anbar", navodi se u priopćenju u kojem se koristi akronim na arapskom za Islamsku državu i u kojem se ne navode nikakve pojedinosti.

Iračke oružane snage u utorak su započele napad na grad Ramadi, koji je u rukama Islamske države, prijestolnicu zapadne iračke pokrajine Anbar, koji je IS okupirala u svibnju.

Ramadi capture

If Ramadi is captured, it will be the second major city after Tikrit to be retaken from Islamic State in Iraq. It would provide a major psychological boost to Iraqi security forces after the militant group seized a third of Iraq, a major OPEC oil producer and U.S ally, last year. Read more: http://reut.rs/1IpJpiK

Posted by Reuters on Wednesday, December 23, 2015

Havija je grad smješten 210 km sjeverno od Bagdada.

Vladine snage očekuju da će u roku od nekoliko dana istjerati pripadnike Islamske države iz Ramadija, kazao je za državnu televiziju zapovjednik iračke vojske, general Otman al-Ganemi.

"Idućih će dana biti objavljene dobre vijesti o potpunom oslobođenju Ramadija", kazao je u izjavi za tv zapovjednik iračke vojske, koja je u utorak počela s napadima na posljednje uporište IS-a u Ramadiju, gradu pretežito sunitskih muslimana, smještenom na rijeci Eufratu nekih 100-tinjak km zapadno od Bagdada, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close