Afganistan

Ubijen važan član Visokog vijeća za mir

Vijesti / Flash | 13. 05. 2012. u 10:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Važan član afganistanskog Visokog vijeća za mir i bliski suradnik predsjednika Hamida Karzaija Maulvi Arsala Rahmani ubijen je danas u Kabulu, potvrdili su njegova obitelj i afganistanski sigurnosni dužnosnik, prenose agencije.

"Ubrzo nakon napuštanja kuće pogođen je jednim metkom iz vozila u pokretu. Metak je prošao kroz lijevu ruku i završio u srcu", potvrdio je Rahmanov unuk Varis Mohamad u izjavi AFP-u.

Ključni pregovarač u Vijeću koga je imenovao Karzai da bi vodio mirovne pregovore s talibanskim pobunjenicima u Afganistanu, umro je u kabulskoj bolnici.

Rahmani je bivši ministar zbačene afganistanske talibanske vlade i bivši poslanik afganistanskog parlamenta koji je nedavno uspostavio kontakte s važnim talibanskim liderima.

Njegova smrt se smatra velikim udarcem Karzaijevim mirovnim naporima, navodi AFP i podsjeća da je Rahmani bio talibanski najobrazovaniji ministar tijekom talibanske vlade od 1996. do 2001., odnosno američke invazije na Afganistan i bio je jedan od 70 najuticajnijih Afganistanaca koji se priključio naporima predsjednika Karzaija za uspostvljanje mira u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close