Najviše u Širokom

U ŽZH 58 oboljelih, jedno kršenje samoizolacije

Iz Stožera podsjećaju kako je na snazi zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s područja ZHŽ-a
Vijesti / Flash | 11. 04. 2020. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) priopćio je u subotu kako je do sada u toj županiji ukupno 58 osoba pozitivno na prisustvo koronavirusa, od kojih 43 iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda i četiri s područja Posušja.

U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza, navodi Stožer.

MUP ZHŽ-a izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježen jedan slučaj kršenja samoizolacije i dva kršenja policijskog sata.

Iz Stožera podsjećaju kako je na snazi zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s područja ZHŽ-a, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, iz Stožera ZHŽ-a apeliraju na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close