Ne može se disati

U ZHŽ-u ministarstvo podijelilo djeci maske čudne kvalitete?

Prvog dana nastave u školama djeci su podijeljene zaštitne maske.
Vijesti / Flash | 08. 09. 2020. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko dvije tisuće zaštitnih maski, koje je inače ministarstvo obrazovanja Zapadnohercegovačke Županije nabavilo i podijelilo po školama ove županije, izazvale su niz pritužbi roditelja na njihovu kvalitetu.  

Naime, kako piše portal sirokibrijeg.info, prvog dana nastave u školama djeci su podijeljene zaštitne maske. Međutim, problem je nastao kada su se djeca iz škole vratila kućama i počela roditeljima govoriti kako ispod njih ne mogu normalno disati.

''Stavljam, masku na lice i istu uklanjam nakon nekih manje od 30 sekundi jer već osjećam slabost zbog nedostatka kisika. Nakon 10-ak minuta ponovno pokušavam disati ispod nje, ali isti problem nastaje s nedostatkom kisika jer nema kuda uopće ući, a kamoli izaći onaj koji jedva udišem i izdišem'', navode.

Sirokibrijeg.info pokuša je kontaktirati i Ružicu Mikulić, ministricu obrazovanja u ZHŽ-u da pojasni kakve su to maske nabavljene preko ovog Ministarstava, po kojoj cijeni i tko je dobavljač. Međutim odgovor nisu uspjeli dobiti pa su stoga odlučili barem provjeriti kvalitetu istih. 

Video: Vodonepropusne maske za djecu

''Video koji ste vidjeli samo je upozorenje roditeljima da te maskice ni u kojem slučaju ne daju djeci na korištenje i da ih bez razmišljanja trajno unište'', navode.

Napominju kako je za sada školama raspoređeno oko dvije tisuće zaštitnih maski, a do kraja tjedna bi trebalo stići još nekoliko tisuća. Jedan dio za učitelje, drugi za djecu.

Kopirati
Drag cursor here to close