Epidemiološka situacija

ZHŽ: Situacija bolja, ali mjere ostaju

''Ako se ovakav povoljan trend nastavi nadamo se da će doći do novog popuštanja mjera'' - istaknuo je Martinović.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2021. u 08:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Drago Martinović ocijenio je da se epidemiološko stanje na području te županije popravlja te da se u skladu s tim trendom može očekivati daljnje popuštanje restriktivnih mjera.

On je u izjavi za Fenu kazao kako je na području ZHŽ-a trenutno oko 700 aktivnih slučajeva covida-19, što je upola manje u odnosu na prije dvadesetak dana kada je broj oboljelih bio na vrhuncu.

No, Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije je na sjednici u utorak usvojio prijedlog struke da se postojeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa zadrže i sljedećih tjedan dana.

U skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom u ZHŽ-u je prošloga tjedna skraćeno trajanje policijskog sata, pa je tako u toj županiji kretanje zabranjeno u vremenu od 23 do 5 sati ujutro.

''Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdravstvo ZHŽ-a. Ravnateljica Zavoda nam preporučuje mjere i mi se ravnamo prema tim preporukama i kao Stožer donosimo zapovjedi. Ako se ovakav povoljan trend nastavi nadamo se da će doći do novog popuštanja mjera'' - istaknuo je Martinović.

Video: Popravlja se epidemiološka situacija u ZHŽ

Zapadnohercegovačka županija jedina je u Bosni i Hercegovini dopustila povratak navijača na sportska borilišta, pa je tako za večerašnju utakmicu košarkaškog prvenstva između Širokog i Sparsa u prodaju pušteno deset posto kapaciteta dvorane na Pecari, odnosno 350 ulaznica.

Što se tiče imunizacije stanovništva ona na području ZHŽ-a ide sporo kao i u ostatku države, a prema podacima Civilne zaštite u toj županiji do sada je cijepljeno oko tisuću i pol osoba, odnosno 1,6 posto stanovništva ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close