Iz Bihaća

U Ušivak kod Hadžića stigla grupa od oko 100 migranata iz Bire i Mirala

''Iz prihvatnih centara Bira i Miral izmještena je grupa od oko 100 migranata, koji su s dva autobusa prevezeni u Ušivak u Hadžićima'', rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.
Vijesti / Flash | 23. 02. 2019. u 12:28

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa od oko 100 migranata koji su boravili u prihvatnim centrima Bira i Miral u Bihaću i Velikoj Kladuši, jutros je premještena u Ušivak u Hadžićima. 

Iz Ministarstva sigurnosti BiH potvrđeno je kako je ovo odluka državnog operativnog stožera, te da je transport u nadležnosti Službe za poslove sa strancima BiH, uz asistiranje pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK). 

''Policija Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju je asistirala, odnosno pružila pomoć Službi za poslove sa strancima BiH prilikom transporta. Iz prihvatnih centara Bira i Miral izmještena je grupa od oko 100 migranata, koji su s dva autobusa prevezeni u Ušivak u Hadžićima'', rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić. 

Istaknuto je i kako je riječ o prvoj grupi migranata i izbjeglica koja je izmještena s područja Unsko-sanskog kantona, s obzirom da će u ostale prihvatne centre u BiH biti prebačeno ukupno 250 osoba. 

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić naglasio je kako se ovim zapravo realizira odluka o poštivanju kapaciteta prihvatnih centara na području USK, te da je zajednički stav svih nivoa vlasti u državi da oni zbog kontrole sigurnosne i zdravstvene situacije ne smiju biti premašeni.

Kopirati
Drag cursor here to close