Teroristička ćelija

U Tunisu uhićen trojac osumnjičen za veze s Anisom Amrijem

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 14:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti u Tunisu uhitile su nećaka berlinskog napadača Anisa Amrija te još dvoje ljudi, javlja BBC pozivajući se na službene izvore.

Osim nećaka, uhićena su još dva sumnjivca, objavile su vlasti.

Uhićeni imaju između 18 i 27 godinama, a sumnjiči ih se da su članovi terorističke ćelije. Amrijevog nećaka se također dovodi u vezu s napadom na berlinski božićni sajam.

Navodi se i da su Amri i uhićeni nećak komunicirali preko jedne šifrirane aplikacije za komunikaciju.

"Amri je pozvao nećaka da se pridruži ISIS-u", rekli su i tuniškog ministarstva unutarnjih poslova.

Također, Amri je preko treće osobe nećaku slao novac. To se dogodilo nakon što ga je pozvao da se priključi ISIS-ovoj čeliji u Njemačkoj.

Uhićenje nećaka baca jedno sasvim novo svjetlo na cijeli slučaj, sve je očitije da je Amri bio jako dobro organiziran i umrežen.

Među 12 žrtava terorističkog napada kamionom u Berlinu je sedam Nijemaca kao i državljani Italije, Češke, Ukrajine, Izraela i Poljske, objavila je njemačka Savezna kriminalistička policija.

Glasnogovornica BKA rekla je da među ubijenima u napadu nije bilo djece dodajući kako ne može dati daljnje pojedinosti o žrtvama zbog zaštite privatnosti.

Njemačke vlasti rekle su da su neki od ozlijeđenih u po život opasnom stanju u berlinskim bolnicama.

Podsjetimo, Tunišanin Anis Amri (24), kojega je milanska policija ubila u petak, osumnjičen je za napad kamionom na berlinski Božićni sajam prije pet dana u kojem je ubijeno 12 ljudi, a desetci ozlijeđeni. 

Kopirati
Drag cursor here to close