Mreža

Zenica: Akcija uhićenja dilera, pretresi na 21 lokaciji

Aktivnosti u okviru akcije "Mreža 3" se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona te se postupa prema naredbama Općinskog suda u Zenici.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Zenice pripadnici Kantonalnog MUP-a jutros su započeli pretrese na 21 lokaciji.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža 3", koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti u okviru akcije "Mreža 3" se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona te se postupa prema naredbama Općinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža 1" i "Mreža 2", koje su provedene u 2016. i 2017. godini i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, uhićen veći broj osumnjičenih, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz kaznenih djela počinjenih od osoba koje su bile meta operativnih akcija, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close