Domobranska postrojba

U središtu Tomislavgrada pronađene kosti vojnika iz Drugog svjetskog rata

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 20:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Bokovac u Tomislavgradu ispod asfalta u toj ulici pronađene su kosti i vojna oprema iz Drugog svjetskog rata.

''Nakon što je utvrđeno da se radi o ne tako davnoj prošlosti, temeljem pronađenih dijelova vojne opreme pozvali smo djelatnike PU Tomislavgrad koji su izvršili očevid na licu mjesta, sve fotografirali i dokumentirali nakon čega su svi pronađeni ostaci predani Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje'', kazao je Stipan Dilber, arheolog i kustos Franjevačkog muzeja "Fra Jozo Križić".

Istaknuo je da su kosti najvjerojatnije ljudskog porijekla, a uz njih su pronađeni ostaci vojne opreme sa par vojnih znakovlja, dugme s uniforme, bajunet, ostaci municije, dijelovi oružja itd.

''Prema svemu pronađenom, a i svjedočenju jedne osobe iz tog naselja koja se bavi istraživanjem vojne povijesti, vojna znakovlja najvjerojatnije potječu od domobranske postrojbe koja je u tom vremenu bila stacionirana na ovoj lokaciji'', kazao je Dilber.

Kopirati
Drag cursor here to close