Nema Hrvatske bez Bosne

U Splitu obilježena 25. godišnjica neovisnosti BiH

Vijesti / Flash | 02. 03. 2017. u 07:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjačke udruge koje djeluju u Splitu i na području Splitsko-dalmatinske županije u srijedu navečer obilježile su 25. godišnjicu od održavanja referenduma - 29. veljače i 1. ožujka 1992. na kojem je odlučeno o nezavisnosti i samostalnosti BiH.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitu Edin Nurkić, nazočnima je rekao kako i sada 25 godina poslije referenduma o neovisnosti, BiH vodi bitku na različitim poljima za, kako se izrazio, "svoju opstojnost i funkcionalno uređenje koje će odgovarati svim njenim narodima i građanima ali i za napredak na započetom putu euroatlantskih integracija i ekonomskog prosperiteta."

"Bosnu i Hercegovinu trebamo svi s ljubavlju i ponosom i dalje izgrađivati kao zemlju ravnopravnih naroda i građana, zemlju koja je na putu euroatlantskih integracija. I to je ispravan put," poručio je Nurkić.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao kako u Bosni i Hercegovini postoje problemi i da treba pratiti situaciju u toj zemlji, ali i pomagati joj.

"Nema Hrvatske bez Bosne i obrnuto. To je povijesna činjenica," istaknuo je Baldasar.

Damir Gabrić, izaslanik župana Zlatka Ževrnje je naglasio kako vjeruje da će Hrvatska kao članica Europske unije biti lokomotiva koja će i Bosnu i Hercegovinu povući u EU.

Na splitskoj svečanosti obilježavanja 25. godišnjice nezavisnosti BiH upriličen je i prigodni kulturno-zabavni program.

Kopirati
Drag cursor here to close