Arapović

U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH

''Epidemija se u Bosni i Hercegovini zahuktava i sigurno će trebati još petnaestak ili 30 dana da dođemo do nekog vrhunca, a onda će se sa pooštrenim mjerama morati građanstvo uozbiljiti. ''
Vijesti / Flash | 03. 04. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar, jedan je od najugroženijih gradova u BiH kada je riječ o broju oboljelih od korona virusa. Doktor Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar (SKB) kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) kako se epidemija u Bosni i Hercegovini "zahuktava", te da će trebati još petnaestak ili trideset dana da dođe do vrhunca.

''Epidemija se u Bosni i Hercegovini zahuktava i sigurno će trebati još petnaestak ili 30 dana da dođemo do nekog vrhunca, a onda će se sa pooštrenim mjerama morati građanstvo uozbiljiti. Mislim da i sada građanstvo ima ozbiljan pristup i mislim samo da uz poruke 'ostani doma', poštovanje samoizolacije, da nema migracija između gradova i općina, posjete obiteljima starijima, ako se to poštuje, prije ćemo doći do vrhunca i prije ćemo izaći iz ove pandemije.

Na upit jesu li postojeće mjere mjere dovoljne za građane kako se virus ne bi širio, liječnik ističe da je najvažnije spriječiti nepotrebno kretanje.

''Virus se širi Afrikom, Australijom, prema tome, ne bih rekao da će toplo vrijeme uticati na njegovo smanjenje. Toplo vrijeme će biti naš prijatelj, međutim, da će ono promijeniti trenutnu epidemiju bez našeg napora i ograničavanja nepotrebnog kretanja, to neće baš tako ići. Vrhunac u BIH ne znam kada će biti, sve ovisi o nama. Škole su prestale sa radom, fakulteti, nema migracije djece, zabranjena su putovanja djeci. Međutim, ako se sjetite, bilo je kršenja takvih mjera. Ne smijemo dozvoliti da građanstvo krši te naredbe, a građanstvo moramo svakodnevno informirati o novim mjerama i trenutnom stanju u državi.''

Čitav intervju počitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close