Na središnjem trgu

U Širokom Brijegu obilježena 25. obljetnica HVO-a

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 12:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu obilježena je 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane.

U izaslanstvu su bili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

U svečanom obilježavanju, čiji je glavni organizator HNS i Odjel za branitelje i Domovinski rat, sudjelovali su pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno bojna Livno na čelu s pukovnikom Mijom Štekom.

Organizacijski odbor Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) i Udruge proistekle iz Domovinskog rata objavili su kako organiziraju obilježavanje 25. obljetnice HVO-a koje će se održati u svim općinama u kojima je djelovao HVO.

Obilježavanje je počelo u subotu (1. travnja) i traje do subote (8. travnja 2017).

Obljetnica je obilježena i u Novom Travniku, a predstavnici Oružanih snaga BiH i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u povodu obilježavanja 25. godišnjice od utemeljenja HVO-a, u četvrtak, 6. travnja, u 12 sati položit će vijence i zapaliti svijeće za poginule branitelje kod spomen obilježja u Tomislavgradu. 

Kopirati
Drag cursor here to close