Kadeti

U SIPA-i od danas još 11 policijskih službenika

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu danas je 11 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred zamjenikom ministra sigurnosti Mijom Krešićem, čime su službeno započeli rad u SIPA-i u činu policajac.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 11 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina policajac, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić danas je rekao da se od novih policijskih službenika očekuje da rade profesionalno i požrtvovano kao i da mu je drago što je SIPA od danas ojačana mladim kadrovima, te da je veoma važna suradnja među svim agencijama za provođenje zakona, kako bi borba protiv svih vidova kriminala bila efikasnija, a građani Bosne i Hercegovine sigurniji.

Direktor SIPA-e Perica Stanić u svom obraćanju kadetima je rekao da je velika čast i odgovornost biti službenik SIPA-e, poručivši im da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno i da uvijek budu u službi građana.

On je, također, naglasio da SIPA planira u nadolazećem razdoblju izgradnju namjenskog objekta u kojem će biti smještena Postrojba za specijanu podršku SIPA-e, kao i da će u budućnosti SIPA primiti još jednu generaciju kadeta, čime će Agencija biti dodatno kadrovski ojačana.

Ceremoniji su, pored zamjenika ministra sigurnosti BiH i direktora SIPA-e, nazočili načelnici organizacijskih postrojbi SIPA-e, te direktori i zamjenici partnerskih Agencija u BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close