BiH

U sedam dana izrečene mjere protjerivanja za 29 stranih državljana

Među protjeranim strancima su državljani Maroka, Iraka, Afganistana i Pakistana, prenosi Anadolu Agency (AA).
Vijesti / Flash | 09. 10. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, Služba za poslove sa strancima je u posljednjih sedam dana zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla mjeru protjerivanja za 29 stranih državljana, među kojima su državljani Maroka, Iraka, Afganistana i Pakistana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navedene osobe su stavljene pod nadzor u Imigracijski centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

U okviru dobrovoljnog povratka koji realizira Služba, u istom periodu, u zemlje porijekla vraćeno je pet stranih državljana, od koji su tri državljana Turske i dva državljana Albanije.

Stranim državljanima su prethodno izrečene mjere protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH, te su do udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine boravili pod nadzorom u Imigracijskom centru.

Predmetom rada Službe za poslove sa strancima od početka ove godine bilo je 13.813 migranta od kojih je 13.035 iskazalo namjeru podnošenja zahtjeva za azil.

U posljednjih sedam dana predmetom rada je bilo 381 migranat od kojih je 348 iskazalo namjeru podnošenja zahtjeva za azil. U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.005 migranata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close