Potvrđeno

U SBŽ-u trenutno nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

Pa terenu se prati provođenje dosadašnjih zapovijedi.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2020. u 13:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) trenutno nema potvrđenih slučajeva zarazom koronavirusom, izjavo je Feni načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Nikica Stipinović.

''Na sjednici Vlade SBŽ-a jutros je rečeno da nema zaraženih. Imali smo jedna slučaj testiranja osobe iz Kiseljaka, a njen nalaz je bio negativan. U samoizolaciji je oko 400 osoba, a pod prismotrom njih 927. Što se tiče naše županije za sada nema rizičnih područja'', kazao je Stipinović.

Kako je kazao, na terenu se prati provođenje dosadašnjih zapovijedi.

''Od pranja ulica do postavljanja higijenskih službi ispred domova zdravlja, te operativno djelujemo da pokušamo nabaviti nužnu zaštitnu opremu'', kazao je Stipinović.

Naglasio je da inspekcije, zajedno sa pripadnicima MUP-a, provjeravaju na terenu osobe koje se vraćaju iz inozemstva, te djeluju po dojavama građana.

''Po dojavama građana, na naš broj telefona 121 u operativnom centru, informiramo općine, inspekcije i MUP koji izlaze na teren i provjeravaju sve informacije o nepoštivanju naredbi, bilo da je u pitanju rad ugostiteljskih objekata ili nekih drugih objekata'', kazao je Stipinović.

Kopirati
Drag cursor here to close