Dobro stanje

U SBŽ-u nema novozaraženih, u izolaciji preko 1.900 osoba

Prema podacima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, do sada su u SBŽ-u testirane 24 osobe, a jedna od njih je pozitivna na koronavirus.
Vijesti / Flash | 26. 03. 2020. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) i, u ovom trenutku, situacija je prilično stabilna, izjavio je u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

U toj županiji u samoizolaciji je 1.912 osoba, a među njima i one koje su bile u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Novog Travnika, koji je 11. ožujka sudjelovao na proslavi u kompaniji "Igman" u Konjicu.

''Jučer smo imali četiri slučaja koja su nam bila sumnjiva, a, nasreću, testovi su bili negativni. Jutros ide pet novih uzoraka prema Sarajevu i vidjet ćemo rezultate'', istaknuo je Krakaš.

Naglasio je da je tijekom protekle noći hospitaliziran mladić iz Novog Travnika, s povišenom temperaturom i otežanim disanjem, a test je pokazao da je i on negativan na koronavirus.

''Tijekom noći smo uzeli uzorak i poslali u KCUS, te smo jutros u četiri sata dobili rezultata da je negativan'', naglasio je.

Karakaš je istaknuo da je teško prognozirati daljnju situaciju, istaknuvši da se stanje u BiH usložnjava.

''Samim tim, to se očekuje i kod nas. Maksimalno smo angažirani i sada najviše očekujemo od građana jer nijedan zdravstveni sustav, niti vojska epidemiologa, ne može ovo zaustaviti. Samo građani koji se drže preporuka'', istaknuo je on.

Prema podacima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, do sada su u SBŽ-u testirane 24 osobe, a jedna od njih je pozitivna na koronavirus.

Kopirati
Drag cursor here to close