podrška

U Sarajevu mirni prosvjedi: ‘Svi smo mi Naser Orić’

Vijesti / Flash | 12. 06. 2015. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirni polusatni prosvjedi u znak podrške Naseru Oriću ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH su završeni.

Sudionici prosvjeda su se uputili prema zgradi švicarskog veleposlanstva u BiH. Sa skupa je poručeno da je Orić nevin i da mora biti pušten.

Naglašeno je da će biti upućen zahtjev Predsjedništvu BiH kojim će se tražiti da se prekinu diplomatski i drugi odnosi s Republikom Srbijom dok se ne riješi ovaj i slični problemi.

Orić, ratni zapovjednik Armije BiH u Srebrenici, kojeg je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine uhićen je prije dva dana u Švicarskoj po optužnici Republike Srbije.

Podsjećamo, mirni prosvjedi u znak podrške Naseru Oriću počeli su na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH a okupilo se, prema procjenama policije, oko 200 osoba. Sudionici prosvejda poručuju da je Orić nevin te da treba biti pušten.

„Svi smo mi Naser Orić“, „Pravno nasilje Srbije mora prestati“ natpisi su na nekim od podignutih transparenta. Skup osiguravaju policijski službenici. Najavljeno je da će mirno prosvjedno okupljanje trajati 30 minuta.

Orić, ratni zapovjednik Armije BiH u Srebrenici, kojeg je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine, prije dva dana uhićen je u Švicarskoj po optužnici Republike Srbije.

Koordinacijski odbor temeljnih boračkih organizacija Armije Republike BiH jučer je dogovorio da će danas u svim gradovima u BiH biti održano mirno prosvjedno okupljanje, članova boračkih organizacija i članova nevladinih udruženja i građana.

Također, dogovoreno je da će uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH u kojem će tražiti da odmah prekine sve diplomatske i druge odnose sa Republikom Srbijom i da povuče veleposlanika iz Republike Srbije dok se ovaj i drugi slični slučajevi ne riješe trajno na obostrano zadovoljavajući način.

Kopirati
Drag cursor here to close