Bliski rođaci Bilala Bosnića

U Sani se utopili nećak i stric, obojica iz obitelji osuđenog zbog terorizma

Glasnogovornik policije u Bihaću Ale Šiljdedić potvrdio je kako su se u rijeci Sani utopili 15-godišnji dječak te njegov 50-godišnji stric.
Vijesti / Flash | 03. 08. 2020. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak i muškarac srednjih godina smrtno su stradali u ponedjeljak kod Sanskog Mosta u BiH utopivši se u rijeci, a lokalni mediji su prenijeli kako su u pitanju bliski rođaci Bilala Bosnića, jednog od lidera radikalnih islamista.

Glasnogovornik policije u Bihaću Ale Šiljdedić potvrdio je kako su se u rijeci Sani utopili 15-godišnji dječak te njegov 50-godišnji stric.

Dječak je skočio u rijeku iako nije znao plivati te se počeo daviti. Stric ga je potom pokušao spasiti no i njega je povukla vodena struja te su se obojica utopili.

Spasioci su odmah pozvani no uspjeli su samo pronaći beživotna tijela dvojice utopljenika i izvući ih na obalu Sane.

Prema navodima "Dnevnog avaza" stradali dječak Muhamed bio je sin a muškarac Omer brat Huseina Bilala Bosnića, vođe zajednice radikalnih islamista koji je živio u Bužimu u Unsko-sanskoj županiji.

Bosnić je 2016. pred Sudom BiH pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora nakon što je proglašen krivim za terorizam i odslužuje kaznu u toj zemlji.

Utvrđeno je kako je on svoje pristaše novačio za pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država te za ratovanje u njenim redovima u Siriji i Iraku.

Bosnić iz šerijatskih brakova s nekoliko žena ima čak osamnaestoro djece što mu je sud uzeo kao olakotnu okolnost pri izricanju kazne, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close