Do 20. srpnja

U RS-u zabrana javnih okupljanja u skupinama većim od 50 osoba

Republički štab za izvanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o obveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u RS-u.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2020. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republički stožer za izvanredne situacije razmatrao je danas, na 47. sjednici, održanoj u Banja Luci, epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, i donio zaključak da ograničenja koja su važila do danas ostaju na snazi do 20. srpnja, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je priopćeno iz Vlade RS, Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o obveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u RS-u.

"S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, do 20. srpnja 2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja u skupinama većim od 50 osoba", piše u priopćenju.

Dodaje se da se do ovog datuma ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6 do 23 sata, kao i da se dozvoljavaju se natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša isključivo bez prisustva publike, uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva obitelji, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

"Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o obvezama JZU Univerzitetski klinički centar RS i javnih zdravstvenih ustanova - bolnica u RS-u u obveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim virusom korona 'SARS-CoV-2' u RS-u. Izmjena Zaključka se odnosi na brisanje odredbe prema kojoj je važenje Zaključka bilo produženo do 6. sprnja 2020. godine", navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close