Nove zapovijedi CZ

U Rami se pridržavaju samoizolacije, u Čapljini troje nije pronađeno

Zapovijeda se općinskim / gradskim stožerima civilne zaštite da odrede smještajne kapacitete za lakše i srednje teške oboljele od koronavirusa (COVID 19) u suradnji s općinskim strukturama.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski stožer Civilne zaštite na jučerašnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici donio je dvije nove zapovjedi s ciljem sprečavanja širenja korona virusne infekcije u HNŽ-e, a koje stupaju na snagu odmah.

Zapovijeda se općinskim / gradskim stožerima civilne zaštite da odrede smještajne kapacitete za lakše i srednje teške oboljele od koronavirusa (COVID 19) u suradnji s općinskim strukturama.

Zapovijeda se mobilnim timovima koji su se stavili na raspolaganje općinskim / gradskim stožerima civilne zaštite, za pomoć starijim osobama od 65 godina, da u suradnji sa općinskim gradskim stožerima civilne zaštite, organiziraju svoj rad pružanja pomoći (podizanje novca s banke, podizanje mirovine, kupovanje artikala za svakodnevnu uporabu - hrana, sredstva za higijenu i dr.).

Čapljina

U Čapljini je određen smještaj za srednje i teško oboljele. Već nekoliko dana u suradnji s crvenim križom obilaze se osobe starije od 65 godina i pruža im se adekvatna pomoć.

Prijavljena su tri nova rješenja za samoizolaciju.  Izvršena je provjera samoizolacije za 139 osoba, 3 osobe nisu pronađene na adresi.

U vremenskom razdoblju od 18:45 do 21:30 sati izvršena dezinfekcija javnih površina i prometnica u gradu.

Čitluk

U Čitluku četiri osobe su se javile da se nalaze u samoizolaciji. Anonimna dojava da jedna osoba krši samoizolaciju.

Jablanica

U Jablanici rad na pranju i dezinfekciji prometnica i ostalih površina na području općine održava se prema planu Općinskog stožera CZ.

Prozor - Rama

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama donio je odluku određivanju smještajnih kapaciteta za osobe lakše i srednje teško oboljele od koronavirusa (COVID 19) na području općine Prozor- Rama.Objekt za smještaj osoba Ekonomija, do 40 osoba i Dom za stare i nemoćne osobe na Šćitu, do 80 osoba.

Temeljem odluke o proglašenju stanja nepogode na području općine Prozor- Rama , Stožer Civilne zaštite općine Prozor-Rama donio je odluku o obveznom evidentiranju osoba sa prebivalištem izvan općine Prozor-Rama prilikom boravka na području općine Prozor-Rama.

Izvršena je provjera 42 osobe kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, te utvrdila da svi poštuju izrečenu im mjeru.

Na području naše općine je u proteklih 24 sata prijavljeno 25 osoba koje su stigle iz inozemstva , te će za iste tijekom dana biti izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije.

Ukupan broj evidentiranih pristiglih osoba iz inozemstva na području ove općine do 14 sati je 237.

Kopirati
Drag cursor here to close