Putem twittera

U pritvoru 3 mjeseca zbog prijetnji Vučićevoj djeci

Ne samo da Tužiteljstvo predlaže kaznu zatvora od pet godina i drži Aleksandru Janković Aranitović više od tri mjeseca, nego i traže da se ona smjesti u instituciju zatvorenog tipa, što je apsolutno skandalozno.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje Aleksandri Janković Aranitović iz Šapca, koja se tereti da je putem društvene mreže Twitter prijetila djeci predsjednika Srbije Aleksandar Vučića i koja je zbog toga više od tri meseca u pritvoru, danas je odloženo za 2. prosinac, da bi se odlučilo o prijedlogu obrane o ukidanju pritvora za optuženu, ali i da bi stručni savjetnik neuropsihijatar, sa strane obrane, mogao da uradi nalaz i da mišljenje, kako bi mogao da postavlja pitanja sudskom vještaku.

Odvjetnik optužene, Aleksandar Olenik, navodi, da to predstavlja jednu od spornih stvari u ovom predmetu, pošto su sudski vještaci preporučili obavezno liječenje zatvorenog tipa.

Foto: Internet / Sporni twitt

On je uoči  pojavljivanja pred sudom u srijedu rekao da je ona politički zatvorenik, i to, kako je naveo - zbog verbalnog delikta, a suđenje uporedio sa Sjevernom Korejom.

"Ne samo da Tužiteljstvo predlaže kaznu zatvora od pet godina i drži Aleksandru Janković Aranitović više od tri mjeseca, nego i traže da se ona smjesti u instituciju zatvorenog tipa, što je apsolutno skandalozno, jer Aleksandra sa svojih 49 godina se liječi, jer boluje od bipolarnog poremećaja i nijedan psiholog i psihijatar u Šapcu, inozemstvu i Beču nikada nije preporučio liječenje u ustanovi zatvorenog tipa", kazao je Olenik, prenosi N1.

Podsjećamo, Janković Aranitović je rekla da je sporan twitt napisala u afektu, te da nije htjela nikome da prijeti, a posebno ne nečijoj djeci, za šta je i izrazila kajanje.

Kopirati
Drag cursor here to close