Bilanca sukoba

U Potočarima ozlijeđeno pet policajaca i nekoliko građana

Vijesti / Flash | 12. 07. 2015. u 10:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon incidenta na obilježavanju 20. godišnjice srebreničkog genocida u Potočarima priopćenjem se oglasila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

N1 objavio je u cijelosti vam priopćenje o tijeku priprema, suradnji sa Republikom Srbije, dolasku Vučića i incidentu u Memorijalnom centru Potočari.

"Pripreme su bile sveobuhvatne i detaljne, uz sve otežavajuće okolnosti koje su otežavale pripreme ovogodišnjeg obilježavanja komemoracije.

Treba imati u vidu da do sada nikada na ovom mjestu nije bilo više od 80 stranih izaslanstava, više od 50.000 građana i da je ovaj prostor mali za ovako veliki i zahtjevan skup.

Mi smo imali odličnu komunikaciju sa kolegama iz Republike Srbije, kojima smo pružili sve što su tražili u vezi sa osiguranjem premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Oni su bili svjesni rizika koji je ova posjeta imala, a mi smo načinili dodatne planove evakuacije i u tu svrhu posebno uredili izgrađene trase. Nažalost, ispostavilo se da su naše sumnje bile točne.

Brzom reakcijom svih nas koji smo sudjelovali u osiguranju spriječen je indicent većih razmjera. Najvažnije je da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, otišao sa svojim timom bez ikakvih ozlijeda.

Prilikom evakucije pet policijskih službenika Direkcije je ozlijeđeno, kao i nekoliko građana.

Želimo istaknuti da smo u stalnom kontaktu sa institucijama iz Republike Srbije i da su jako zahvalni na našoj pomoći.

O incidentu je obavješteno Tužiteljstvo BiH koje će provesti detaljnu istragu", navodi se u priopćenju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close