UNO BiH

U pošiljkama brze pošte otkrivena veća količina narkotika

Prilikom pregleda, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži kilogram kokaina, heroina, THC-a, i opijuma sa primjesama drugih opijata.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2018. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNO BiH) su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli veću količinu narkotika: kokaina, heroina, THC, opijuma sa primjesama drugih opijata i amphetamina.

Droga je otkrivena prilikom redovne kontrole brzih pošiljki.

Prvu sumnjivu pošiljku, adresiranu na jednu fizičku osobu, otkrili su carinski službenici UNO.

''Prilikom pregleda, a u saradnji sa Graničnom policijom BiH, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži kilogram kokaina, heroina, THC-a, i opijuma sa primjesama drugih opijata. Granična policija BiH je o svemu obavijestila Tužiteljstvo BiH'', priopćeno je iz UNO BiH.

U drugom slučaju, u pošiljki brze pošte carinski službenik je primijetio sumnjivu praškastu materiju deklariranu kao uzorak jednog lijeka.

Iz UNO preciziraju da je uz pomoć uređaja i psa otkrivanje narkotika utvrđeno da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata.

U još jednom slučaju, prilikom pregleda u pošiljci je otkriveno 270 komada tableta "Amphetamina", deklariranih na ime stranog državljanina sa inicijalima B.K.

Tablete su bile upakovane u dvije bočice, a, tužitelj je, nakon što su uzete izjave od primatelja nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljatelju.

Kopirati
Drag cursor here to close