SIP BiH

U ponovnom postupku poništeni izbori u Stocu

Vijesti / Flash | 26. 01. 2017. u 13:22 K.K.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIPBiH) u četvrtak je, postupajući po Rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH, u ponovljenom postupku, donijela Odluku kojom se poništavaju izbori održani 2. listopada 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima, te glasanje putem mobilnih timova, kao i glasanje u odsustvu i glasanje putem pošte.

Odluka će danas biti dostupna javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, i ista nije pravosnažna. Na nju se može uložiti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana. Rok za žalbu istječe u subotu, 28. siječnja u 24.00 sata, priopćeno je iz SIP-a BiH.

U vezi s novom odlukom o poništenju izbora u Stocu, usvojen je i zaključak o potraživanju dodatnih sredstava iz rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u iznosu od 14.500 KM neophodnih za dostavu glasačkih listića preporučenom poštom biračima izvan BiH. Na isti način je ranije osiguran iznos od 19.000 KM za ostale aktivnosti na provedbi ponovljenih izbora u izbornoj jedinici Stolac.

Središnje izborno povjerenstvo BiH u četvrtak je na sjednici potvrdilo rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz 4 općinska vijeća (Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo). Mandati su dodijeljeni za 28 novoizabranih vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Odluka će danas biti objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Nakon današnje odluke stekli su se uvjeti za konstituiranje Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close