Razočarani nebrigom

U ponedjeljak odluka o stupanju u štrajk državnih i policijskih službenika

Vijesti / Flash | 19. 04. 2012. u 16:05 M.U.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni Sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH (Reprezentativni sindikat) na današnjoj će redovnoj skupštini donijeti odluku o održavanju vanrednog sastanka 30 predsjednika sindikata državnih i policijskih službenika na kojem će kreirati tekst najave štrajka, najavio je danas, uoči održavanja skupštine predsjednik Reprezentativnog sindikata Juro Bilić.

Sastanak bi trebao biti održan u ponedjeljak, 23. travnja, a kao odgovor na usvojeni Nacrt proračuna BiH za 2012. po kojem će službenicima biti smanjene plaće za 4,5 posto.

"Predložit ćemo predsjednicima sindkata da u ponedjeljak na sastanak ponesu pečate i da na licu mjesta ovjerimo tekst najave štrajka te ga odmah uputimo svim relevantim faktorima u državi", kazao je Bilić.

Dodao je da su policijski i državni službenici razočarani nebrigom države i njenim postupcima.

"Ponavljam, mi smo decidno protiv smanjena plaća i mislim da ćemo štrajkom postići da do toga ne dođe kao i da će narod shvatiti da se ne može tek tako manipulirati s njim", rekao je Bilić.

Na skupštini koja je u toku u Zgradi institucija BiH bit će birani novi organi i tijela Reprezentativnog sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close