Pravda za Davida

VIDEO | U policiju priveden Draško Stanivuković, Dragičević pregovara o predaji?

MUP Republike Srpske, kako neslužbeno saznaje RTRS, neće da pregovara o uvjetima predaje Davora Dragičevića, što je danas i jučer Okružnom tužiteljstvu i MUP-u nudio njegov odvjetnik.
Vijesti / Flash | 01. 01. 2019. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je večeras privela poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draška Stanivukovića.



Za njim, kao i za Davorom Dragičevićem, te još nekim osobama iz grupe „Pravda za Davida“, raspisana je potraga, zbog sumnje da su počinili kaznena djela i prekršaje, 30. prosinca, nakon prosvjeda u Banjoj Luci, priopćeno je ranije iz policije.

Izvještaj protiv Dragičevića zbog ugrožavanja sigurnosti

Kako neslužbeno prenosi Fena, izvještaj je podnesen protiv Davora Dragičevića te Željka Dabića, Slaviše Simića i Stele Milanović.

"Osoba D.D. se sumnjiči da je izvršio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je 27. i 30. prosinca 2018., na dvije lokacije na području Banje Luke, prilikom javnog govora, uputilo ozbiljne prijetnje prema dvije osobe kod kojih je izazvalo osjećaj straha i ugroženosti", priopćili su iz policije.

Ostali prijavljeni, Ž.D., S.M. i S.S. se sumnjiče da su u spomenutom razdoblju nazočili javnom skupu i s umišljajem poticali D.D. i druge osobe da izvrše kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu dvije osobe iz Banje Luke.

Stanivuković je tijekom dana objavio da će „šetati glavnim trgom kao slobodan čovjek“, a priveden je nakon što se večeras pridružio majci stradalog Davida Dragičevića, Suzani Radanović, koja je uz članove grupe „Pravda za Davida“ palila svijeće za svog sina u kapeli pravoslavne crkve u centru Banje Luke.

Iz banjalučke policije su priopćili da će, zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja kaznenog djela, sprečavanja normalnog odvijanja prometa te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe '"Pravda za Davida" biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a sudionici takvog javnog okupljanja biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH: Davor Dragičević se ne krije kod nas

Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH demantiralo je večeras navode pojedinih medija da se Davor Dragičević krije u zgradi veleposlanstva u Sarajevu, prenosi Buka.

U kratkom priopćenju se odbacuju takvi navodi i ističe da Velika Britanija ničim nije umiješana u prosvjede Pokreta “Pravda za Davida” u Banja Luci, kako je to nedavno izjavio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti odbacuje navode da se gospodin Dragičević nalazi u našem Veleposlanstvu ili da smo mi na bilo koji način povezani s organizacijom prosvjeda u Banja Luci. Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina", stoji u priopćenju britanskog veleposlanstva.

Dragičević pregovara o predaji

MUP Republike Srpske, kako neslužbeno saznaje RTRS, neće da pregovara o uvjetima predaje Davora Dragičevića, što je danas i jučer Okružnom tužiteljstvu i MUP-u nudio njegov odvjetnik. Dragičević je kao jedini uvjet postavio da mu ne bude određen pritvor.

Po neslužbenim informacijama, policija je danas predala izvještaj nadležnom tužiteljstvu protiv Davora Dragičevića.

Kopirati
Drag cursor here to close