MUP ŽZH

U petak novi štrajk upozorenja policije ŽZH, načelnici im zabranili planirana okupljanja

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 10:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 14. srpnja, u vremenskom razdoblju od 8.00 do 9.55 sati održat će se novi štrajk upozorenja djelatnika Ministarstva unutarnih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Iako su nam prošlog tjedna potvrdili da će policajci nakratko izaći ispred policijskih postaja u Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju i Grudama, ipak to neće učiniti zbog zabrane.

''Pozvao sam članove da izađu ispred policijskih postaja, međutim dobili smo rješenje o zabrani okupljanja. Rješenje su izdali načelnici policijskih uprava po naputcima ministra Zdravka Borasa. Dakle, oni su zabranili naše okupljanje ispred postaja, ali mi nećemo ići protiv toga kako ne bi došlo do neugodne situacije. Planiranim izlaskom pred postaje htjeli smo pokazati ministru Borasu da nas štrajka 250, a ne dvoje kako je on to ranije kazao'', izjavio je za Bljesak.info predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH i predsjednik Štrajkačkog odbora Vjekoslav Markota.

Iz Sindikata mole građane da ne posjećuju ustrojbene jedinice MUP-a u gore navedenom razdoblju jer se u to vrijeme neće izdavati nikakva pismena niti dokumenti ukoliko se ne radi o hitnom slučaju.

''Razlozi za ovakvu nepopularnu mjeru su ti da MUP kao naš poslodavac, te posredno Vlada ŽZH, nema sluha za svoje policajce i uposlenike, eliminiraju naše utemljene zahtjeve kojima se želimo samo izjednačiti s drugim korisnicima proračuna.

Želimo također prestati raditi 'na crno' jer osim što je takav način protuzakonit, rad na crno 'ubija' dostojanstvo i poštovanje prije svega čovjeka a uz to i radnika.

Najveći otpor u našim nastojanjima čini naš ministar Zdravko Boras koji ne prestaje vršiti pritisak i gušenje Sindikata. Svojom mašinerijom moći, uz svoj uži kolegij plasira dezinformacije kroz članstvo kako je štrajk nezakonit, prijeti kaznenim i disciplinskim postupcima onima koji budu štrajkali, čini degradaciju sindikalnih vođa, verbalno i fizički prijeti. Obmanjuje i svoju vlastitu Vladu tvrdnjama kako štrajkaju samo dva policajca.

Na ovu tvrdnju, 14. srpnja 2017. godine, Sindikat je pozvao svoje članstvo i sve uposlenike MUP-a da prilikom štrajka upozorenja izađu ispred zgrada u kojima su zaposleni kao dokaz da ta tvrdnja nije točna. Kada je ministar doznao da bi moglo izaći na okupljanje oko 250 zaposlenika, po utjecaju na ravnatelja MUP-a izdao je 'Rješenja o zabrani javnog okupljanja'. Nama, a nadam se i svima drugima je pokazao neutemljenost svojih tvrdnja. Ako i dalje tvrdi da je riječ o dvojici štrajkaša, upravo on bi potencirao taj izlazak da pokaže i dokaže svoje tvrdnje, međutim on je taj izlazak zabranio i dokazao da je riječ o obmani.

Cijelo vrijeme svojim ponašanjem i radom sramoti cijeli MUP, puni medijske rubrike crne kronike, a ništa ne demantira, apsolutističkim metodama guši i ubija izborenu slobodu i demokraciju, obmanjuje i plasira dezinformacije i sl.

Kome odgovara ovakav ministar, kome odgovara demotivirana policija, kome odgovara apsolitizam, kome odgovara sramoćenje MUP-a?. Sindikatu i velikom broju uposlenika ne odgovara, ograđujemo se od ovakavog ponašanja postavljanjem utemeljenog zahtjeva za njegovu smjenu'', navodi se u priopćenju Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close