Jedno u karanteni

U Oružanim snagama i Ministarstvu obrane nema oboljelih od korone

Jedna pripadnica Oružanih snaga BiH, po povratku sa službene aktivnosti iz Savezne Republike Njemačke, se iz preventivnih razloga trenutno nalazi u karanteni.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2020. u 14:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine do danas nije evidentirana nijedna osoba oboljela od koronavirusa COVID-19.

Jedna pripadnica Oružanih snaga BiH, po povratku sa službene aktivnosti iz Savezne Republike Njemačke, se iz preventivnih razloga trenutno nalazi u karanteni.

Kadeti u Italiji su u dobrom zdravstvenom stanju. Nastava je obustavljena, te se shodno tome iznalazi rješenje za smještaj dva kadeta iz BiH na teritoriji Italije.

Svi kadeti i Profesionalna vojna lica (PVL) iz BiH na školovanju u Srbiji su u dobrom zdravstvenom stanju. Od 16. ožujka za kadete i PVL zabranjuju se izlasci i ulasci u vojne škole. Za sada nema naznaka prekida nastave.

Kadeti i PVL na vojnim školama u Turskoj su zdravo. Postoji mogućnost da se od 16. ožujka nastava obustavi. Najvjerojatnije da će svi morati ostati u vojnim školama bez mogućnosti izlaska.

Kadeti i PVL su dobrog zdravstvenog stanja. Nastava će biti nastavljena u skladu sa planom i programom, a sigurnosne mjere, izuzev preporuka koje se odnose na higijenu i mjere predostrožnosti vezane za epidemiju su: zabrana, odnosno ograničenje izlazaka iz vojarne, te zabrana napuštanja Hrvatske za sve polaznike vojnih škola.

Kadeti na školovanju u Sjevernoj Makedoniji su pušteni kući, tj. vraćeni u BiH iz razloga obustavlјanja nastave od 11. do 25. ožujka.

''U Velikoj Britaniji svi naši studenti su dobrog zdravstvenog stanja. Nastava se odvija po planu. Predočene su im liste kritičnih zemalja i obaveze boravka u karantenu ukoliko dođe do ulaska u zemlje sa te liste'', priopćeno je iz MOBiH.

Zdravstveno stanje bh. kadeta u Republici Austriji je trenutno dobro i nema naznaka virusa. Od 16. ožujka zatvaraju se sve škole i fakulteti, bez ograničenja izlaska i ulaska na akademiju.

U Republici Grčkoj svi kadeti su u dobrom zdravstvenom stanju, nalaze se u objektima akademija i do daljnjeg će im biti zabranjen izlazak sa akademije.

Kadeti u Njemačkoj trenutno su dobrog zdravstvenog stanja. Po redovnom planu nastave, od 14. do 22. ožujka kadeti će biti na raspustu u BiH. Ukoliko bi kadeti došli u BiH, morali bi provesti 14 dana u karanteni o čemu su obaviješteni. Svi će moći morati ostati u krugu akademija, ukoliko ne napuste državu.

Kadet u SAD je u dobrom zdravstvenom stanju, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close