Program Neovisne liste #Pravonagrad

U OKC Abrašević predstavljen #GospodinMostar

Grad u budućnosti zamišljen je kao pametan, poslovan, otvoren i kulturan.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2020. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u OKC Abraševiću predstavljen program Neovisne liste #Pravonagrad. Kampanja pod nazivom #GospodinMostar. Grad u budućnosti zamišljen je kao pametan, poslovan, otvoren i kulturan.

Foto: Bljesak.info / U OKC Abrašević predstavljen #GospodinMostar

''Razvoj mostarskih nacionalnih identiteta i ostalih odnosa među ljudima, vrijedan pozitivni primjer i pozicioniranje Grada na svjetsku scenu, masovan pristup sportu kroz osiguravanje trenera djeci i mladima, suradnje i razmjenu iskustava, primjenom principa izvrsnosti, stvaranje autorskog sadržaja iz svih oblasti kulture na godišnjoj razini u cilju kulturne razmjene i osiguravanja sadržaja za građane, Grad i njegove resurse u funkciji kvalitete življenja i turizma, kvalitetno i  efikasno gospodarenje turističkim resursima, spomenicima kulture i povijesti, nematerijalnom baštinom i gradskim prirodnim potencijalima'', navedeli su iz Neovisne liste predstavljajući program.

''Mi smo Neovisna lista Pravo na grad, a naša priča počela je prije 4 godine realizacijom projekta Pravo na Grad. Na samom početku, to je bio još samo jedan običan projekt Mreže Naše društvo u okviru kojeg smo realizirali Istraživanje o zadovoljstvu građana Mostara javnim uslugama. U svojim odgovorima građani su naveli da su najviše nezadovoljni komunalnim uslugama, neodržavanjem zelenih površina, lokalnih cesta i lošim upravljanjem komunalnim otpadom'', naveli su.

Foto: Bljesak.info / U OKC Abrašević predstavljen #GospodinMostar

Daljnji aspekti rada Gradske uprave koji izazivaju nezadovoljstvo građana su urbanizam i građenje, imovinsko pravni poslovi, te generalno gospodarstvo i kultura.

''Na samom početku istraživanja stanja u oblasti komunalnih djelatnosti došli smo do zapanjujućih podataka. Istražili smo stvarne tokove novca i utvrdili izlazak iz zakonskih okvira u mnogim oblastima, spoznali mnoge štetne posljedice po život i zdravlje građana Mostara. Podjela i potrošnja našeg novca na ovakav način ne nailazi na političke prepreke, a građani ostaju bez usluge dostojne čovjeka i građanina u 21. stoljeću. Političke strukture su godinama vrlo složno djelovale po pitanju nelegalne raspodjele proračunskih sredstava. To je naš novac, novac građana. Istovremeno, građanima Mostara je servirana mržnja, netrpeljivost i loša usluga u gotovo svim oblastima koje izravno utječu na kvalitetu življenja'', naveli su iz Prava na Grad, gdje dodaju da je Grad Mostar, po riječima struke, po svim normativima i standardima, ima dovoljno novca da za par godinu dana postane najuređeniji grad u regiji, prelijepo mjesto za život.

Kopirati
Drag cursor here to close