Selo Kljuna

U Nevesinju obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Prigodan program upriličen je kod spomen obilježja u selu Kljuna izgrađenog u znak trajnog sjećanja na šehide i poginule borce Armije R BiH i nedužno ubijenih civila.
Vijesti / Flash | 25. 11. 2021. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji pravnih subjekata koji okupljaju Bošnjake Nevesinja: Udruženja Povratkom za BiH, Patriotske lige Nevesinje, SDA općinska organizacija Nevesinje  danas je i u ovom gradu obilježen Dan državnosti  Bosne i Hercegovine.

Prigodan program upriličen je kod spomen obilježja u selu Kljuna izgrađenog u znak trajnog sjećanja na šehide i poginule borce Armije Republike Bosne i Hercegovine i nedužno ubijenih civila.

''Željan nam je da i ovim povodom sačuvamo  dostojanstvo svih nas koji smo sudjelovali u obrani Bosne i Hercegovine,  da sačuvamo dostojanstvo naših povratnika, ali i dostojanstvo naših šehida, da nisu uzalud dali svoje živote. Danas odavde želimo poslati poruku da ćemo uvijek biti tu. Dok postoji svijeta i vijeka uvijek ćemo biti tu i nikada se nećemo odreći nijednog pedlja naša zemlje. Na generacije koje dolaze želimo prenijeti tu našu čistu ljubav da znaju da je i ovo njihovo isto kao i Sarajevo i kao Mostar'', poručio je predsjednik organizacijskog odbora Hasan Lerić.  

On je podsjetio na činjenicu da su bošnjačka imanja u proteklom ratu bila potpuno spaljena, da su svi Bošnjaci protjerani te da su na spomen obilježju uklesana imena nedužnih civilnih žrtava od kojih je najmlađa imala samo jedan dan. Svi prisutni su pred njihovu dušu proučili fatihu, a izaslanstva udruženja i institucija su na spomen obilježju položile cvijeće. 

Kopirati
Drag cursor here to close