Kako do mora?

Ne može u Neum preko Doljana

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana.
Vijesti / Flash | 28. 06. 2020. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanima Bosne i Hercegovine nije dozvoljen ni tranzit kroz Hrvatsku ovog jutra, iako su ranije mogli ući u Hrvatsku ukoliko im je krajnja destinacija, naprimjer, bila Neum. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba na Graničnom prijelazu Doljani.

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana. Tako je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo tranzit, međutim danas je situacija nešto drugačija.

Naši građani koji su se uputili u Neum ovog jutra nisu mogli preći granicu, a iz Graničnog prijelaza Doljani su kazali su za Klix da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Treba napomenuti da je BIHAMK u svom izvještaju za 25. lipnja, dakle dana kada je nastupila nova mjera Hrvatske, izvijestio da građani za tranzit kroz Hrvatsku nemaju obveze samoizolacije.

Šef smjene na graničnom prijelazu Doljani Suad Nuspahić jučer je za naš rekao da BiH nema nikakav ugovor s Hrvatskom kada je u pitanju tranzit preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave.

Na Svitavi je još jučer bila velika gužvama u pravcu Neuma zbog činjenice da je otežan prelazak granice, iako su brojni građani uvjeravali da se teritorijom Hrvatske može ići tranzitom do Neuma. Ovaj jedini bosanskohercegovački grad na Jadranu jučer je preplavio veliki broj turista. Plaže i kafići su puni, a maske se nose samo u trgovinama.

Kopirati
Drag cursor here to close