Kabul

U napadu na francuski restoran dvoje mrtvih

Vijesti / Flash | 02. 01. 2016. u 07:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje Afganistanaca, od kojih jedan 12-godišnjak, ubijeni su, a 15 je osoba ranjeno u petak u Kabulu u samoubilačkom napadu na francuski restoran za koji su odgovornost preuzeli talibani deset dana prije sastanka kojim velike sile žele s njima pokrenuti mirovne pregovore, piše Hina.

Talibani često izvode samoubilačke napade na simbole strane nazočnosti u Afganistanu gdje je NATO rasporedio oko 13.000 vojnika.

Samoubilački napad bio je usmjeren na francuski restoran kojem je vlasnik Afaganistanac. Odgovornost je na Twitteru preuzeo glasnogovornik pobunjenika koji je napisao da je izveden protiv stranih osvajača«.

Talibani strance nazočne u Afganistanu smatraju osvajačima. U siječnju 2014. u napadu na libanonski restaurant u središtu Kabula ubijena je 21 osoba, od kojih 13 stranaca.

Afganistanski predsjednik Ašraf Gani oštro je osudio napad izveden deset dana prije velikog čeverostranog sastanka između Kine, Sjedinjenih Država, Pakistana i Afganistana na kojem će sastaviti smjernice za nastavak mirovnih pregovora s talibanskim pobunjenicima, prekinutim prošlog ljeta. Sastanak bi se trebao održati 11. siječnja u Pakistanu.

Kopirati
Drag cursor here to close