FUP

U Mostaru privedene tri osobe zbog "Orke"

Riječ je o dvojici uposlenika oštećenih pravnih subjekata koji su optuženima dali korisne informacije, dok se treća osoba dovodi u vezu sa zlouporabom opojnih droga.
Vijesti / Flash | 09. 09. 2020. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u Mostaru, po nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, kako Avaz saznaje, priveli tri osobe koje se dovode u vezu s kaznenim djelima i optuženim osobama iz predmeta ''Orka''.

Riječ je o dvojici uposlenika oštećenih pravnih subjekata koji su optuženima dali korisne informacije, dok se treća osoba dovodi u vezu sa zlouporabom opojnih droga, a svi su tijekom kriminalističke obrade priznali izvršenje kaznenih djela.

Optužnicom Tužiteljstva HNŽ obuhvaćeno je 12 osoba, kojima se na teret stavlja kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i teškim krađama.

Optužena ekipa je od 2014. do rujna 2019.godine, kada su uhićeni, uz upotrebu vatrenog oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirani uniformama, izvršila više od 20 razbojništva i teških krađa. Riječ je o bankomatima, prodajnim centrima, benzinskim crpkama, kao i vozilima brze pošte na području Mostara, Kupresa, Čitluka, Jablanice i Sarajeva, piše Avaz.

U tijeku je sudski proces za ovaj predmet, a zanimljivo je da se do sada njih devet nagodilo s Tužiteljstvom HNŽ, a posljednji koji je nakon sklapanja Sporazuma osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina je prvooptuženi Rahman Begluk (32).

Na optužničkim klupama su ostali Jozo Markić (36), Alen Begluk (35) i Enis Mandal (35).

 

Kopirati
Drag cursor here to close